Akademia Nauk Stosowanych w Łomży - strona głównaBiuletyn Informacji Publicznej - strona główna

>> Strona główna > Studia > Studia Podyplomowe


Studia podyplomowe zarządzanie jakością i bezpieczeństwem w przedsiębiorstwie rolno-spożywczym


STUDIA PODYPLOMOWE zarządzanie jakością i bezpieczeństwem w przedsiębiorstwie rolno-spożywczym

Celem Podyplomowych Studiów Zarządzanie jakością i bezpieczeństwem w przedsiębiorstwie rolno-spożywczym jest kształcenie kadry kierowniczej i bezpośrednio produkcyjnej przedsiębiorstw związanych z priorytetowym dla województwa sektorem rolno-spożywczym. Słuchacze zostaną zapoznani z najnowszymi zasadami zarządzania bezpieczeństwem poprzez nadzór wewnętrzny nad jakością żywności i przestrzeganiem zasad higieny przy pozyskiwaniu, przetwarzaniu i obrocie żywnością, z uwzględnieniem zmian w prawie żywnościowym Unii Europejskiej oraz Wspólnej Polityki Rolnej. W trakcie studiów słuchacze będą mieli możliwość zdobycia nowej wiedzy z zakresu projektowania systemów zarządzania jakością, opracowania dokumentacji, wewnętrznego audytowania jakości w ujęciu systemowym, nadzoru nad wdrażaniem, utrzymaniem i rozwojem systemów zarządzania jakością.

Zajęcia prowadzone są metodami aktywizującymi (oprócz wykładów realizowane są konwersatoria, zajęcia warsztatowe, analiza przypadków konkretnych organizacji). Kadrę wykładowców stanowią pracownicy naukowi Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży, Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej im. Prezydenta Stanisława Wojciechowskiego w Kaliszu, SGGW posiadający duże doświadczenia praktyczne oraz specjaliści-praktycy, radcy prawni oraz zaproszeni profesorowie.

Absolwenci otrzymują świadectwo ukończenia studiów podyplomowych Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży oraz Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej im. Prezydenta Stanisława Wojciechowskiego w Kaliszu na podstawie zaliczenia wszystkich bloków tematycznych i przygotowania pracy dyplomowej (pod kierunkiem specjalisty z danej dziedziny). Obrona  pracy dyplomowej kończy przebieg studiów i  stanowi  podstawę do  uzyskania świadectwa  ukończenia studiów podyplomowych. Dodatkowo każdy uczestników studiów ma możliwość przystąpienia do egzaminu zewnętrznego na audytora przemysłu spożywczego oraz audytora pełnomocnika systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności.

Program kształcenia obejmuje 224 godzin dydaktycznych w trakcie 14 zjazdów po dwa dni (sobota, niedziela).
Planowany termin realizacji:
- I edycja: kwiecień 2011 r. – styczeń 2012 r.
- II edycja: październik 2011 r. – lipiec 2012 r.
 

 

Wytworzył: Ewa  Zawłocka

Dokument z dnia:2011-03-31

Opublikował: Ewa  Zawłocka

Publikacja z dnia: 2011-03-31 12:18:42

Wersja dokumentu: 1

Ilość wyświetleń: 2913


Projekt: TS 2010

System miniBIP v.0.3