Instytut Technologii Żywności serdecznie zaprasza do udziału w seminarium pt. Kształtowanie jakości mięsa i produktów mięsnych
Program seminarium:
- Jakość wieprzowiny i jej uwarunkowania genetyczne
- prof.dr hab. Maria Koćwin - Podsiadła ,dr hab. Elżbieta Krzęcio (UPH-Siedlce) 11:00-11:30 - Żywieniowe mechanizmy kształtowania wartości odżywczej mięsa
- prof.dr hab. Lech Sokół (SGGW – Warszawa) 11:30-12:00 - Wzbogacanie przetworów mięsnych w substancje bioaktywne
- prof.dr hab. Wiesław Przybylski (SGGW -Warszawa ) 12:00 – 12:30 - Walory prozdrowotne mięsa pochodzącego od owiec i kóz
- dr hab. Roman Niedziółka , prof.dr hab. Krystyna Pieniak- Lendzion (UPH -Siedlce) 12:30- 13:00 - Prozdrowotne walory mięsa i tłuszczu gęsiego
- dr hab. Barbara Biesiada -Drzazga prof. UPH ( UPH- Siedlce ) 13:00 – 13:30 - Kompleksowe metody zarządzania jakością mięsa wieprzowego i jego produktów
- prof.dr hab. Mieczysław Obiedziński ( SGGW -Warszawa ) 13:30 -14:00
Seminarium odbędzie się w auli PWSIiP w Łomży ul . Akademicka 14 w dniu 21 stycznia 2011 roku; ( piątek ) o godz 11:00
Uczestnicy seminarium otrzymają świadectwa uczestnictwa.