Aktualności

  • Wręczenie dyplomów

    Dyplomy ukończenia studiów podyplomowych  na kierunku „Zarządzanie w jednostkach samorządu terytorialnego”...

  • Współpraca z MCEiRS

    16 grudnia 2016 roku podczas Konferencji "W sieci zagrożeń" zorganizowanej przez Młodzieżowe Centrum Edukacji i...

  • Studenci na czele Rady

    Na historycznej pierwszej sesji Młodzieżowej Rady Miejskiej w historii Miasta Łomży uczestniczyli reprezentacji...

  • Wigilia akademicka

    Były życzenia, dzielenie się opłatkiem i radość ze spotkania. W auli Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i...

  • Śnieżynki PWSIiP

    Studentki fizjoterapii w okresie przedświątecznym zmieniły się w śnieżynki i wraz z opiekunem p. Anną Gradkowską...

  • Szlachetna Paczka

    Na dwa dni nasza uczelnia za sprawą szlachetnej paczki zamieniła się w wielki magazyn prezentów. To właśnie z...

  • Wszyscy czekają na Mikołaja

    To już dziesiąty raz studenci PWSIP w  Łomży przy aktywnym współudziale, Koła Naukowego na kierunku...

  • Wykład UO

    Prof. Krzysztof Meissner – fizyk teoretyk, specjalista w zakresie teorii cząstek elementarnych i uczestnik w...

  • Umowa z MPEC

    Państwowa Wyższa Szkoła Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży oraz Miejskie Przedsiębiorstwo Energetyki...

  • Szkolenie wolontariuszy

    W Międzynarodowym Dniu Wolontariuszy (05.12.16) W PWSIiP odbyło się szkolenie wolontariuszy w ramach projektu...

  • Wiem, co jem

    Kolejne spotkanie w ramach Akademii Przedszkolaka PWSIiP odbyło się pod hasłem „wiem, co jem”. Pracownicy...

  • Studenci w MCRiRS

    Studenci PWSIiP w Łomży z kierunku Praca Socjalna odwiedzili Młodzieżowe Centrum Reedukacji i Readaptacji...

Wydarzenia

Już ponad 2000 studentów

W prestiżowym XVI Rankingu Szkół Wyższych Perspektywy 2015 warunki kształcenia w PWSIiP zostały najwyżej ocenione spośród wszystkich Państwowych Wyższych Szkół Zawodowych w Polsce. Istotny wpływ na jakość dydaktyki ma nasza, unikatowaw skali kraju, baza laboratoryjna i technologiczna. Studenci nabywają umiejętności praktyczne mając do dyspozycji urządzenia o najwyższym standardzie przemysłowym.   Zajęcia  w Instytucie Technologii Żywności i Gastronomii prowadzone są z wykorzystaniem profesjonalnego sprzętu do określania składu fizyko-chemicznego oraz oceny jakości mikrobiologicznej produktów żywnościowych. Sercem Instytutu jest hala technologiczna z aparaturą do przetwórstwa rolno – spożywczego. Wyposażone na miarę XXI wieku zostały także laboratoria Instytutu Informatyki i Automatyki oraz  sale do nauki języków obcych.
Nowoczesny budynek PWSIiP wygrał w 2013 roku internetowy plebiscyt wortalu Sztuka Architektury na najlepszą realizację architektoniczną.

Filmy