Akademia Nauk Stosowanych w Łomży - strona głównaBiuletyn Informacji Publicznej - strona główna

>> Strona główna > Akty prawne > Zarządzenia Rektora > rok 2018


Zarządzenie Nr 97/18 w sprawie: powołania Komisji Konkursowej do przeprowadzania konkursów otwartych dotyczących zatrudnienia nauczycieli akademickich na kierunku „technologia żywności i żywienie człowieka” w Wydziale Informatyki i Nauk o Żywności

Na podstawie § 74 ust. 4 i 5 Statutu Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży zarządzam, co następuje:
§ 1

Powołuję Komisję Konkursową do przeprowadzania konkursów otwartych dotyczących zatrudnienia nauczycieli akademickich na kierunku „technologia żywności i żywienie człowieka” w Wydziale Informatyki i Nauk o Żywności PWSIiP w Łomży dla stanowisk innych niż profesora zwyczajnego i nadzwyczajnego w składzie:
1. prof. dr hab. Mieczysław Obiedziński  –  Kierownik Katedry Jakości i Bezpieczeństwa Żywności, Przewodnicząca Komisji Konkursowej,
2. dr Milena Stachelska – Członek Komisji Konkursowej,
3. mgr Adam Siwek – Członek Komisji Konkursowej.

§ 2
Rektor może zaprosić do udziału w pracach komisji specjalistę z zakresu danej dyscypliny naukowej, jako dodatkowego członka Komisji Konkursowej.

§ 3

Członek Komisji Konkursowej, po zapoznaniu się ze złożonymi ofertami konkursowymi, ma obowiązek wycofać się z prac Komisji, których przedmiotem jest stanowisko, o które ubiega się osoba będąca małżonkiem, krewnym albo powinowatym do drugiego stopnia włącznie tego członka Komisji. Członek Komisji ma również obowiązek wycofać się z prac Komisji, jeśli pozostaje wobec kandydata w konkursie w takim stosunku prawnym lub faktycznym, że może to budzić uzasadnione wątpliwości co do bezstronności członka Komisji.

§ 4
Do zadań Komisji Konkursowej należy:
a) opracowanie w porozumieniu z Rektorem treści ogłoszenia o konkursie,
b) ocena dokumentów złożonych przez kandydatów pod względem formalnym (wyłącznie oferty które wpłynęły w terminie określonym w ogłoszeniu),
c) ocena poszczególnych kandydatów pod względem merytorycznym.

§ 5
1. Wynikiem prac Komisji jest ranking kandydatów.
2. Jeżeli kandydat, który uzyskał najwyższą lokatę na liście rankingowej opracowanej przez Komisję nie podpisał umowy o pracę, Rektor może podjąć decyzję o zawarciu umowy
o pracę z kolejnym kandydatem z rankingu utworzonego przez Komisję Konkursową.

§ 6
Prace Komisji Konkursowej kończą się podpisaniem protokołu z przebiegu postępowania konkursowego, który jest przekazywany Rektorowi.

§ 7
Traci moc Zarządzenie Nr 40/17 Rektora Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży z dnia 22.06.2017 r. w sprawie: powołania Komisji Konkursowej w Instytucie Technologii Żywności i Gastronomii PWSIiP w Łomży.

§ 8
Zarządzenie wchodzi w życie z dniem podpisania.


Przewodniczący Senatu
Rektor                                                                               
(-) dr hab. Dariusz Surowik, prof. PWSIiP  

 

Załączniki:
  1.   Zarz_Nr_97_18.pdf
Wytworzył:   Rektor

Dokument z dnia:2018-09-04

Opublikował: Monika  Lisiecka

Publikacja z dnia: 2018-09-19 10:11:26

Wersja dokumentu: 1

Ilość wyświetleń: 452


Projekt: TS 2010

System miniBIP v.0.3