„Bułka z masłem Łomża” - pod takim szyldem wystartował bufet w Akademii Łomżyńskiej przy ulicy Akademickiej 14. Prowadzi go nasz przedsiębiorczy student drugiego roku Fizjoterapii Dawid Bagiński, który - jak sam o sobie mówi - postanowił podjąć wyzwanie i dać pyszne jedzenie społeczności akademickiej. W planach ma rozszerzenie działalności na miasto, z opcją dowozu dań mieszkańcom Łomży.
Dlaczego „Bułka z masłem Łomża?”. - Studenci to bardzo zabiegani ludzie, mają ledwie kilka minut przerwy pomiędzy zajęciami i potrzebują dań do ręki, szybkich, ale o wartościowym składzie. Takie są nasze kanapki, które wydajemy na zimno i na ciepło, a także przygotowywane przez nas zestawy i przekąski. Szlifujemy jeszcze nasze menu o nowe popisowe dania - wyjaśnia Dawid Bagiński i zaczyna opowiadać o aromatycznej tortilli z jajecznicą.
Bufet „Bułka z masłem Łomża” cieszy się dobrą opinią studentów. - Doceniam fakt, że mogę szybko wziąć kawkę na wynos pomiędzy zajęciami, a wszystko w ofercie jest na naszą studencką kieszeń. Dawid jest naszym kolegą, studentem i doskonale trafił z ofertą w studenckie potrzeby - mówi Julia Mastalerz, przewodnicząca Samorządu Studentów Akademii Łomżyńskiej.
Na co dzień Dawid Bagiński, poza studiowaniem Fizjoterapii oraz prowadzeniem bufetu, pracuje także w firmie zajmującej się odnawialnymi źródłami energii, jako koordynator ekip montażowych, specjalista od pozyskiwania dofinansowań, człowiek w zasadzie od wszystkiego. Jak znajduje czas na tak różnorodne czynności? - Kluczem do sukcesu jest logistyka, planowanie godzin pracy, a ja mam zaplanowane każde pięć minut swojego życia - żartuje Dawid Bagiński. Otwartością, poczuciem humoru i serdecznością zjednuje serca swoich klientów. A tych chce mieć coraz więcej, dlatego już od przyszłego tygodnia „Bułka z masłem Łomża” pojawi się na portalu pyszne.pl oferując opcję dowozu do domu, niedługo powstanie także stworzona przez samego Dawida (programowanie to kolejna jego umiejętność) mobilna aplikacja pod gastronomiczną usługę. - Nie lubię się nudzić - żartuje Dawid Bagiński i podkreśla, że w życiu jest jeszcze wiele rzeczy, które zamierza zrealizować.
Bufet przy ulicy Akademickiej 14 to - jak akcentuje Dawid - firma z życzliwą i serdeczną atmosferą, opierająca się na koleżeństwie i dobrych relacjach. Na razie są to cztery osoby, do których dołączy niedługo piąty członek ekipy. Na pytanie, czego możemy życzyć teamowi „Bułki z masłem Łomża”, Dawid odpowiada w swoim żartobliwym stylu: „bardzo głodnych klientów”.
Zapraszamy zatem wszystkich „bardzo głodnych klientów”, aby sprawdzili osobiście ofertę akademickiego bufetu przy ulicy Akademickiej 14.