W dniach 12-13 lutego 2020 Wydział Nauk o Żywności gościł wycieczkę dydaktyczną z Zespołu Szkół Weterynaryjnych i Ogólnokształcących Nr 7 w Łomży. Uczniowie pod opieką nauczycieli przedmiotów zawodowych: Eweliny Karpińskiej Siwek, Przemysława Ciuchnickiego oraz Elżbiety Jaroty mieli okazję wziąć udział w warsztatach które przygotował mgr inż. Adam Siwek.
Uczestnicy zapoznali się z atrakcyjną ofertą edukacyjną, nowoczesnymi technikami utrwalania żywności min. poprzez suszenie rozpyłowe i liofilizację oraz wykonali samodzielne ćwiczenie z zakresu analizy sensorycznej. Duże zainteresowanie wśród młodzieży wzbudziły nowoczesne linie produkcyjne w hali technologicznej oraz laboratoria, wyposażone w najnowszej generacji sprzęt do analizy żywności.
Kontakt
Dziekanat
pok. A 0.28
ul. Akademicka 1
Sprawy studenckie
tel. 86 215 66 02
Plany zajęć
tel. 86 216 82 69
wnitdziekanat@al.edu.pl
Sekretariat Dziekana
pok. A 0.32
ul. Akademicka 1
tel. 86 215 54 88
nsasinowska@al.edu.pl
wnit@al.edu.pl