Dnia 17 stycznia 2013 roku w Instytucie Technologii Żywności i Gastronomii PWSIiP w Łomży odbyło się spotkanie przedstawicieli środowiska naukowego Łomży, władz samorządowych i przedsiębiorców sektora rolno-spożywczego z p. Danielem Górskim - Dyrektorem Departamentu Zarządzania Regionalnym Programem Operacyjnym Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podlaskiego poświęcone kierunkom rozwoju strategicznego subregionu łomżyńskiego.
Podczas spotkania p. dr Dorota Nowak przedstawiła możliwości współpracy Instytutu Technologii Żywności i Gastronomii i przedsiębiorstw sektora rolno-spożywczego. Uczestnicy zwiedzili pracownie i laboratoria w nowych budynkach Instytutu Technologii Żywności i Gastronomii. P. Daniel Górski zaprezentował Strategię Rozwoju Województwa Podlaskiego do roku 2020 z uwzględnieniem roli Łomży jako subregionalnego centrum wzrostu. P. dr hab. B. Plawgo Dyrektor Instytutu Przedsiębiorczości PWSIiP przedstawił informację o projektach dla sektora rolno-spożywczego realizowanych i planowanych przez PWSiP. Uczestnicy dyskusji wyrazili swoje opinie na temat proponowanych kierunków specjalizacji subregionu łomżyńskiego i pożądanych kierunków wsparcia gospodarki.
{gallery}stories/galeria/spotkanielomza{/gallery}