• A
  • A+
  • A++
  • tradycyjna czarno-biała czarno-żółta żółto-czarna
  • Wydział Nauk o Zdrowiu
  • Wydział Nauk Społecznych i Humanistycznych
  • Wydział Informatyki i Nauk o Żywności
  • PL
    PL ENG
Herb Polski Logo PWSIiP
  • Kandydaci
      • Studia I i II stopnia
      • Rekrutacja krok po kroku
      • Ważne terminy
      • Kierunki I stopnia
      • Kierunki II stopnia
      • Jednolite magisterskie
      • Wymagane dokumenty
      • Opłaty za studia
      • Informator
      • Kontakt
      • więcej
      • Rekrutacja on-line
      • Studia I i II stopnia
      • Studia podyplomowe
      • Dla cudzoziemców
      • Studia podyplomowe
      • Bibliotekoznawstwo
      • Oligofrenopedagogika
      • Terapia pedagogiczna
      • Rachunkowość i finanse
      • Informatyka stosowana
      • Informatyka dla nauczycieli
      • Socjoterapia
      • Doradztwo zawodowe i edukacyjne z elementami coachingu
      • Zarządzanie projektami Unii Europejskiej
      • więcej
      • Kursy i szkolenia
      • Pracownik socjalny - I stopień
      • Organizacja Pomocy Społecznej
      • Podstawy negocjacji
      • ABC efektywnej przedsiębiorczości
      • Sieci komputerowe CCNA CISCO
      • AgilePM® Foundation
      • Programming Essentials in C++
      • Kursy maturalne
      • Kursy językowe
      • Certyfikat Pearson Test of English
      • więcej
      • Liceum Mistrzostwa Sportowego
      • O Nas
      • Rekrutacja
      • Dla Uczniów
      • Kontakt
      • więcej
      • Poznaj Uczelnię
      • Film promocyjny
  • Studenci
      • Serwisy
      • USOSweb
      • E-learning
      • System Wymiany Dokumentów
      • Archiwum Prac Dyplomowych
      • System Biblioteczny KOHA
      • DreamSpark (MSDN)
      • Portal Studencki (Stypendialny)
      • więcej
      • Biblioteka
      • Aktualności
      • Instrukcje
      • Katalog on-line
      • Katalogi
      • E-booki
      • Dziekanat
      • Wydział Nauk o Zdrowiu
      • Wydział Nauk Społecznych i Humanistycznych
      • Wydział Informatyki i Nauk o Żywności
      • Plany zajęć
      • Organizacja roku
      • Kierunki
      • Studenci z niepełnosprawnościami
      • Informacje ogólne
      • Stypendia
      • Dofinansowanie
      • Zajęcia z wychowania fizycznego
      • więcej
      • Stypendia
      • Informacje podstawowe
      • O charakterze socjalnym
      • Specjalne dla osób nipełnosprawnych
      • Rektora dla najlepszych studentów
      • Ministra za wybitne osiągnięcia
      • Zapomoga
      • Samorząd studencki
      • O nas
      • Regulamin
      • Członkowie
      • więcej
      • Wi-Fi
      • Eduroam - informacje o sieci
      • Generator kont
      • Biuro Karier
      • Aktualności
      • Oferty pracy
      • Kontakt
      • więcej
      • Ubezpieczenia
      • NNW/OC
      • Zdrowotne
      • Dodatkowe linki
      • Regulamin studiów
      • Kredyty studenckie
      • Opłaty za studia
      • Psycholog
      • więcej
  • Pracownicy
      • Serwisy
      • USOSweb
      • E-learning
      • System Wymiany Dokumentów
      • Archiwum Prac Dyplomowych
      • System Biblioteczny KOHA
      • DreamSpark (MSDN)
      • więcej
      • Kontakty
      • Książka adresowa
      • Formularze i druki
      • Kwestura
      • Kadry
      • Dział Kształcenia i Spraw Studenckich
      • Dział Współpracy z Zagranicą
      • Oferty pracy
      • Aktualne oferty
      • Archiwum ofert
      • Poczta
      • Informacje
      • Logowanie
      • Plany zajęć
      • Organizacja roku
      • Kierunki
      • Wi-Fi
      • Eduroam - informacje o sieci
      • Generator kont
  • Badania
      • Dział Nauki i Projektów
      • Aktualności
      • Przydatne linki
      • Kontakt
      • więcej
      • Senackie Komisje ds. Etyki Badań Naukowych
      • Skład Komisji
      • Zadania komisji
      • Regulamin
      • Informacja dla studentów
      • Nauka
      • Konferencje naukowe
      • Wydarzenia naukowe
      • Jednostki badawcze
      • Działalność badawcza
      • Infrastruktura badawcza
      • Prawo autorskie i komercjalizacja
      • Źródła finansowania
      • Narodowe Centrum Nauki
      • Narodowe Centrum Badań i Rozwoju
      • Regionalny Program Operacyjny Województwa Podlaskiego
      • więcej
      • Projekty
      • Projekty realizowane
      • Projekty zakończone
      • Stypendia
      • Narodowa Agencja Wymiany Akademickiej
      • Polsko-Amerykańska Komisja Fulbrighta
      • Stypendia Niemieckiej Centrali Wymiany Akademickiej DAAD
      • Koła naukowe
      • Wydział Nauk o Zdrowiu
      • Wydział Nauk Społecznych i Humanistycznych
      • Wydział Informatyki i Nauk o Żywności
      • Regulamin
      • Publikacje
      • Polish Journal of Applied Sciences
      • Newsletter R&D
      • więcej
  • Współpraca
      • Współpraca Zagraniczna
      • Aktualności
      • Study Guide
      • ECTS
      • Umowy międzynarodowe
      • Kontakt
      • więcej
      • Dla studentów
      • Wyjazdy studentów
      • Wyjazdy na praktykę (SMP)
      • Wyjazdy na studia (SMS)
      • Stawki stypendialne
      • Erasmus+
      • O programie
      • Koordynatorzy
      • więcej
      • Dla pracowników
      • Wyjazdy pracowników
      • Wyjazdy w celach szkoleniowych (STT)
      • Wyjazdy w celu prowadzenia zajęć dydaktycznych (STA)
      • Stawki stypendialne
      • PO WER
      • Założenia projektu
      • Zasady
      • Warto wiedzieć
      • Oficjalny Serwis Programu Erasmus+
      • Fundacja Rozwoju Systemu Edukacji
      • Przewodnik finansowy dla studentów Erasmusa
      • Stypendia w USA
      • Ministerstwo Spraw Zagranicznych RP
  • Wydziały
      • Wydział Nauk o Zdrowiu
      • Wydział
      • Kandydat
      • Student
      • Absolwent
      • więcej
      • Wydział Nauk Społecznych i Humanistycznych
      • Wydział
      • Kandydat
      • Student
      • Absolwent
      • więcej
      • Wydział Informatyki i Nauk o Żywności
      • Wydział
      • Kandydat
      • Student
      • Absolwent
      • więcej
  • Uczelnia
      • Dom Studenta
      • Oferta dla gości
      • Oferta dla studentów
      • Galeria
      • Kontakt
      • więcej
      • Dział Systemów Komputerowych
      • Informacje dla studentów
      • Dostęp do sieci bezprzewodowej
      • więcej
      • Social media
      • Facebook Instagram Youtube
      • Lokalizacja
      • Lokalizacja
      • Zamówienia Publiczne
      • Najnowsze postępowania
      • Zasady zamówień
      • Plany zamówień publicznych
      • Zamówienia poniżej 30000 €
      • Zamówienia powyżej 30000 €
      • Usługi społeczne
      • Wydawnictwo
      • O wydawnictwie
      • Nasze publikacje
      • Dla autorów
      • więcej
      • O Uczelni
      • Aktualności
      • Kalendarium
      • Konferencje
      • Władze Uczelni
      • Jakość Kształcenia
      • Kontakt
      • więcej
      • Ochrona danych osobowych
      • Aktualności
      • Obowiązek informacyjny
      • Kontakt z IOD
      • więcej
  • Jesteś tutaj:  
  • Uczelnia
  • Aktualności

Karta Erasmus+

Opublikowano: 19 styczeń 2021

Państwowa Wyższa Szkoła Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży otrzymała kartę Erasmus ECHE na lata 2021-2027. Uczelnia otrzymała maksymalną punktację w ocenie Agencji Wykonawczej Komisji Europejskiej w Brukseli. 

Kartę przyznaje Agencja Wykonawcza ds. Edukacji, Kultury i Sektora Audiowizualnego Komisji Europejskiej w Brukseli. Wniosek PWSIiP otrzymał maksymalną liczbę 100 punktów. – Tak wysoka ocena świadczy o dobrym przygotowaniu naszej uczelni do realizacji działań o charakterze międzynarodowym – komentuje Katarzyna Zacharzewska-Arnista, kierownik Działu Współpracy z Zagranicą.

Erasmus Charter for Higher Education – ECHE (Karta Erasmusa dla szkolnictwa wyższego) określa ogólne ramy działań, jakie instytucja szkolnictwa wyższego może przeprowadzić w ramach programu Erasmus+, m.in. uprawnia do ubiegania się o fundusze na wyjazdy stypendialne studentów i pracowników, udział w projektach edukacyjnych. Jej posiadanie jest fundamentalnym warunkiem realizacji projektów finansowanych ze środków Programu Erasmus+.

PWSIiP współpracuje z setką uczelni partnerskich, oferuje wyjazdy na studia do kilkudziesięciu państw członkowskich UE oraz krajów partnerskich m.in. Japonii, Albanii, Gruzji, Kirgistanu. Uczelnia bierze udział w programie Erasmus+ od 2006 roku.

Program Erasmus powstał w 1987 roku. Jego nazwa nawiązuje do imienia holenderskiego filozofa, teologa i humanisty, Erazma z Rotterdamu.

Podcast: jak czytać etykiety produktów spożywczych?

Opublikowano: 18 styczeń 2021

Na sklepowych półkach znajdujemy olbrzymią różnorodność teoretycznie podobnych do siebie produktów spożywczych. Teoretycznie, gdyż mogą się one różnić diametralnie składem. – Jeśli nie czytamy etykiety produktu spożywczego, wybieramy go na podstawie opakowania, warstwy wizualnej, to możemy mieć później pretensje wyłącznie do siebie. Bo informacja o składzie produktu, jego walorach, była nam zaprezentowana na etykiecie. Mieliśmy szansę wybrać mądrze  – przekonuje Emilia Szabłowska, technolog żywności z Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży w rozmowie publicystycznej z Jolantą Święszkowską.

Jak czytać etykiety produktów spożywczych, na co zwrócić szczególną uwagą, czy zawsze należy unikać produktów z konserwantami? O tym możemy posłuchać w podcaście.

Rozmowa o hormonach

Opublikowano: 15 styczeń 2021

Tarczyca, która jest odpowiedzialna za wytwarzanie hormonów, nazywana jest trochę żartobliwie, a trochę serio,  „diabłem w ludzkim ciele”.  O tym i o innych kwestiach rozmawiamy z dr. n. med. Tadeuszem Oleszczukiem, ginekologiem, wykładowcą akademickim, autorem książki „Czego ginekolog ci nie powie”. Niebawem do polskich księgarń trafi druga popularnonaukowa publikacja dra Tadeusza Oleszczuka – „Uspokój swoje hormony”.

Dr n. med. Tadeusz Oleszczuk patrzy na poszczególne części składowe organizmu ludzkiego jak na domino, jeśli jeden element zaczyna szwankować, sypie się cały system biologiczny człowieka. Ale gdzie jest ta pierwsza kostka domino, która uruchamia mechanizm dolegliwości i chorób? Czy są nią geny, styl życia, a może dieta? W jaki sposób na nasze zdrowie mogą wpływać zwykłe paragony fiskalne, albo otaczający nas zewsząd plastik? O tym dowiecie się państwo w rozmowy publicystycznej, w której poruszamy przede wszystkim kwestie holistycznego spojrzenia na kobiece dolegliwości i choroby.

Rzecz o mięsie

Opublikowano: 07 styczeń 2021

Przez dziesiątki milionów lat nasi przodkowie byli weganami. Badania zębów homininów wykazują, że do ok. 15 mln lat temu żywili się głównie owocami. Byli zatem frutarianami. Dotąd nie ustalono ze stu procentową pewnością, jak to się stało, że przodkowie człowieka zdecydowali się jeść mięso. Jedno jest jednak pewne, to dzięki mięsu ich mózgi mogły zacząć się powiększać i narodził się homo sapiens.

Historia utrwalania mięsa sięga czasów sumeryjskich, a jeśli chcemy zjeść dobry, regionalny produkt mięsny - nie szukajmy go na półkach supermarketów, lecz u lokalnych producentów. O tym, ale także o rekrutacji na studia drugiego stopnia z Technologii żywności, która wystartowała 4 stycznia 2021 roku, mówi dr Piotr Karpiński, nauczyciel akademicki z PWSIiP w Łomży, ale także lekarz weterynarii, a przede wszystkim znawca mięsa, jego historii i technologii produkcji.

Studenckie jasełka 2020

Opublikowano: 23 grudzień 2020

Studenckie Jasełka to trwały element uczelnianej tradycji. Autorski scenariusz, w którym żacy w ciepły i żartobliwy sposób opisują świat ubogiej stajenki sprzed dwóch tysięcy lat i ten współczesny, pełen pośpiechu, ale także serdeczności. W tym roku nie mogliśmy zobaczyć, jak na scenicznych deskach Auli im. prof. Antoniego Jakubczaka, tętni radość spontanicznego przeżywania Świąt Bożego Narodzenia. Tę radość studenci przenieśli, z myślą o nas, o wspólnocie akademickiej, naszych przyjaciołach i sympatykach - do sieci, aby przekazać i nam, i Państwu, okruchy serdecznych, szczerych życzeń, dzięki którym z każdej chwili życia możemy czerpać dobro, naturalne dobro wspólnego przeżywania rodzącej się Nadziei.

Widowiska bożonarodzeniowe wywodzą się ze średniowiecznej tradycji misteriów franciszkańskich, a ich polska etymologia od staropolskiego słowa „jasło” oznaczającego żłób. Studenci Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży od lat przetwarzają tę tradycję, wnosząc do niej swój temperament i spontaniczność.

Konferencja międzynarodowa, badania naukowe, rozwój ciała i intelektu

Opublikowano: 21 grudzień 2020

„Sport, zdrowie, edukacja dzieci i młodzieży” – to tytuł międzynarodowej konferencji naukowej zorganizowanej przez Wydział Nauk o Zdrowiu Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży. W hybrydalnej przestrzeni dyskusji, wymiany doświadczeń i koncepcji, spotkali się naukowcy z Polski i zagranicy, teoretycy i praktycy sportu, tacy jak nauczyciele wychowania fizycznego, trenerzy. – Jeszcze się nie przyzwyczailiśmy, że jeden człowiek siedzi sobie wygodnie w fotelu, a drugi ocenia go z antypodów świata – żartobliwie opisuje realia pandemicznej hybrydowości prof. dr hab. n. med. Jan Gorski, wykładowca akademicki w PWSIiP.

Profesor Górski zachęca do codziennej aktywności fizycznej. Nie każdy musi lub może uprawiać sport wyczynowy. – Najważniejsza jest edukacja zdrowotna, rodziców, nauczycieli, dzieci. Mamy epidemię otyłości, cukrzycę typu 2, wady postawy wynikające z nadużywania mediów elektronicznych. Nawet u małych dzieci wykrywamy pierwsze ślady płytek miażdżycowych – wylicza cywilizacyjne pułapki profesor Jan Górski.

Dr Mirosław Smaruj na konferencję logował się z Gdańska, jako tamtejszy Prodziekan Akademii Wychowania Fizycznego i Sportu. – Bardzo doceniam współpracę pomiędzy naszymi uczelniami. Aktywność fizyczna stymuluje rozwój fizyczny, ale nadmierna może go blokować. Dlatego ważne jest, aby nauka spotykała się z praktyką. Wiedza naukowa może się rozwijać, gdy nawiązujemy relacje pomiędzy różnymi ośrodkami naukowymi, dyskutujemy, robimy przegląd swoich badań i prac – mówi dr Mirosław Smaruj. Naukowiec dodaje, że czasem umyka nam to, co najważniejsze: spokojny oddech. Wówczas zapominamy, że aktywność fizyczna to nie jest komfort, na który sobie pozwolimy, gdy będziemy mieć mitologiczny czas wolny od pracy, obowiązków zawodowych. Sport to nasz codzienny obowiązek. Bez aktywności fizycznej tracimy grunt pod nogami, zwłaszcza teraz, gdy każda walka o zdrowy, swobodny oddech jest tak bardzo ważna. Podobnego zdania jest dr hab. Kazimierz Kochanowicz, również z Akademii Wychowania Fizycznego i Sportu: – Potrzebujemy włączyć w krąg wiedzy prostą myśl, że wszyscy siebie potrzebujemy, że powinniśmy dbać o nasze ciała, o sprawność ciał naszych dzieci. Edukacja zdrowotna zaczyna się w domu – mówi profesor.  Później jest kontynuowana w szkole, od mądrego nauczyciela wychowania fizycznego zależy, czy w młodym człowieku zakiełkuje chęć do uprawiania codziennej aktywności fizycznej, która stymuluje rozwój fizyczny, uczy samodyscypliny, systematyczności, radzenia sobie ze stresem. Nauczyciele potrzebują jednak wsparcia naukowego, aby móc odkrywać talenty sportowe, budować nić porozumienia z uczniami, zarażać ich pasją.  – Sprawność fizyczna powinna być podstawowym miernikiem naszego zdrowia – mówi dr Mirosław Smaruj. – Potrzebujemy badań naukowych, które przybliżą nas do idei „złotego środka” aktywności fizycznej.

Wspólne badania naukowe

- Dobry trener sześć dni w tygodniu szuka, a jeden dzień trenuje – mówi sentencjonalnie dr Tomasz Waldziński, kierownik Zakładu Wychowania Fizycznego Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży, Trener Szkolenia Mistrzowskiego z akredytacją Międzynarodowej Federacji Tenisa - Trener Coach. Dr Waldziński współuczestniczy w rozbudowanych badaniach naukowych „Wydajność nerwowo-mięśniowa a poziom sprawności specjalnej młodych tenisistek w rocznym cyklu szkolenia”.

Badanie, w którym biorą udział przedstawiciele różnych uczelni i związków sportowych, umożliwia optymalne dobranie wskaźników diagnostycznych i prognostycznych służących ocenie efektywności procesu szkolenia, poszerza także dostępną wiedzę z zakresu fizjologii rozwoju układu nerwowo-mięśniowego. – Od września tego roku intensywnie pracujemy w gdańskim laboratorium wysiłku fizycznego w świetnym zespole profesorskim. Wdrożenie wyników naszych badań, czyli przeanalizowanie ich na gruncie praktyki w klubach sportowych, może przynieść zaskakujące rezultaty – mówi dr Tomasz Waldziński.

Grupę badawczą stanowią czołowe polskie tenisistki w wieku od 12 do 14 lat. Badaniami kieruje dr hab. Andrzej Kochanowicz z Akademii Wychowania Fizycznego w Gdańsku, a uczestniczą w nich także naukowcy i praktycy z Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy, Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży, Gdańskiej Akademii Tenisa i Podlaskiego Wojewódzkiego Związku Tenisowego.

A po co mierzyć np. maksymalny moment siły danego zawodnika? Ten parametr a także wiele innych, np. wskaźniki koordynacji nerwowo-mięśniowej, ocena propriocepcji, szybkość narastania siły mięśniowej pozwalają ustalić, czy metody i formy pracy zostały odpowiednio dostosowane do wieku biologicznego zawodnika oraz dać trenerom odpowiedź dotyczącą ewentualnego przetrenowania. – Wiele czynników decyduje o potencjalnym sukcesie sportowym, wśród nich są na przykład czynniki biologiczne, fizjologiczne, predyspozycje mentalne. Wszystkie one mogą i powinny być przedmiotem badań naukowych, których celem jest racjonalizacja i periodyzacja szkolenia, stworzenie jak najlepszych możliwości zawodnikom – mówi dr Tomasz Waldziński. 

Na co dzień naukowiec pasją do tenisa zaraża młodzież w Uczniowskim Klubie Sportowym Return Łomża, od lat najlepszym w woj. podlaskim.  – Osiągnięcie i utrzymanie wysokiego poziomu klubu to efekt poszukiwań na gruncie naukowym dotyczących optymalizacji treningu z zawodnikami, aby wyeksponować ich potencjał, a jednocześnie uniknąć wypalenia sportowego – mówi o związkach teorii i praktyki dr Tomasz Waldziński.

To dzięki badaniom naukowym udało się stworzyć wiele przełomowych zasad, dzięki którym trenerzy tenisa mogą dobierać na przykład ciężar i wagę rakiet do wieku zawodnika, przeciwdziałać negatywnym konsekwencjom wynikającym z faktu, że tenis jest sportem asymetrycznym. Wiele kroków milowych w rozwoju polskiego tenisa jest jeszcze do postawiania, a naukowcy są tutaj  sprzymierzeńcami i inspiratorami zmian, które mają rzeczywisty wpływ na rozwój tej dyscypliny sportowej.

Odszedł śp. Mariusz Giełgut

Opublikowano: 15 grudzień 2020

Po ciężkiej i gwałtownej chorobie zmarł Mariusz Giełgut, były doradca prezydenta Łomży, a w latach 2015-2018 nauczyciel akademicki w Państwowej Wyższej Szkole Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży.

Śp. Mariusz Giełgut prowadził niepubliczną placówkę oświatową - Łomżyńskie Centrum Kształcenia Ustawicznego, był organizatorem wielu imprez o charakterze sportowym i rekreacyjnym, wiceprezesem ŁKS 1926 Łomża, a przede wszystkim pogodnym i życzliwym ludziom człowiekiem.

Śp. Mariusz Giełgut pozostanie w naszej pamięci, jako człowiek, który czerpał siłę z życia, potrafił się zatrzymać, porozmawiać, uśmiechnąć. Był obok nas i z nami, serdeczny wobec współpracowników i studentów.

Rodzinie zmarłego oraz przyjaciołom składamy wyrazy głębokiego współczucia, przekazujemy słowa wsparcia, żalu, ale i nadziei, że ludzka pamięć jest w stanie przechować piękne momenty życia, a przede wszystkim czerpać z doświadczenia obecności w naszym życiu drugiego człowieka - mądrość.

Śp. Mariusz Giełgut był z nami, odszedł zbyt wcześnie. Pozostanie w naszej pamięci.

Wspólnota akademicka Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży

Studenci otrzymali stypendia

Opublikowano: 09 grudzień 2020

Planuje się, że stypendia od jesieni tego roku przez kolejnych dziewięć miesięcy otrzyma 685 osób. Wsparcie przeznaczone jest dla studentów Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży, którzy spełnili kryteria i jest finansowane przez resort nauki.

Jedną ze stypendystek jest Sylwia Czajkowska, studentka pielęgniarstwa II stopnia. Doceniona została jej działalność naukową– Czuję się wyróżniona, choć nie jest to proste znaleźć się w gronie osób nagrodzonych.

Za wysokie wyniki w nauce stypendium otrzymuje Przemysław Flera, student zarządzania, który nie kryje zadowolenia i przyznaje, że warto jest poświęcić czas na naukę – Planuję za otrzymane pieniądze zrobić certyfikat kompetencji zawodowych - dodaje.

Stypendium przysługuje tylko w czasie trwania studiów. Największe miesięczne wsparcie to blisko tysiąc złotych- mówi Anna Bagińska, zastępca kierownika Działu Kształcenia i Spraw Studenckich PWSIiP.  Zapraszamy do wysłuchania podcastu.

  1. Studenci z całej Polski pomagają - pomimo pandemii!
  2. Szlachetna Paczka - pomagajmy!
  3. Międzynarodowa Konferencja Naukowa „Sport, zdrowie, edukacja dzieci i młodzieży”
  4. Jak Filologię studiuje się w „Państwówce" ?

Strona 1 z 109

  • start
  • Poprzedni artykuł
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Następny artykuł
  • koniec
  • Studia I stopnia

  • Administracja
  • Automatyka i robotyka
  • Dietetyka
  • Informatyka
  • Filologia
  • Kosmetologia
  • Pedagogika
  • Pielęgniarstwo
  • Praca socjalna
  • Technologia żywności i żywienie człowieka
  • Wychowanie fizyczne
  • Zarządzanie
  • Studia II stopnia

  • Administracja
  • Informatyka
  • Pielęgniarstwo
  • Technologia żywności i żywienie człowieka
  • Zarządzanie
  • Jednolite magisterskie

  • Fizjoterapia
  • Prawo
  • Studia podyplomowe

  • Zarządzanie zasobami ludzkimi – kadry i płace
  • Menedżer jakości
  • Mediacje i negocjacje
  • Bibliotekoznawstwo
  • Oligofrenopedagogika
  • Organizacja i zarządzanie oświatą
  • Terapia pedagogiczna
  • Rachunkowość i finanse
  • Informatyka stosowana
  • Informatyka dla nauczycieli
  • Socjoterapia
  • więcej
  • Kursy i szkolenia

  • Pracownik socjalny - I stopień
  • Organizacja Pomocy Społecznej
  • Podstawy negocjacji
  • ABC efektywnej przedsiębiorczości
  • Sieci komputerowe CCNA CISCO
  • AgilePM® Foundation
  • Programming Essentials in C++
  • Kursy maturalne
  • Kursy językowe
  • Certyfikat Pearson Test of English
  • więcej
  • Kontakt

  • Państwowa Wyższa Szkoła Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży

  • Akademicka 14, 18-400 Łomża
  • NIP: 718-19-47-148
  • +48 86 215 59 50
  • biuro@pwsip.edu.pl
Copyright @2020 - Państwowa Wyższa Szkoła Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży - Wszelkie prawa zastrzeżone. Wykonanie - Dział Systemów Komputerowych
Uczelnia - USOSweb - Poczta - Kontakt Facebook Instagram Youtube